Markering av Bærums Margrethe Bøyum Kleven dødsfall på Utøya 22. juli 2011

Markering av Bærums Margrethe Bøyum Kleven dødsfall på Utøya 22. juli 2011

Nico Wi­der­­­bergs minnesmerke med Lars Saabye Christensens minnedikt

minnesmerket

så samle dine blomster

i en vid bukett

samle ditt lys

for å se gjennom mørket

samle din glede

for å bære all gråt

samle ditt håp

for å holde på drømmen

samle dine tanker

for å tåle all tvil

så samle ditt menneske

samle våre medmennesker

samle oss sammen

 

Helt siden tragedien 22. juli 2011 var vellet aktivt opptatt av etablering og opprettelse av et minnesmerke i Sandvika til minne om Bærumsjenta Margrethe Bøyum Kleven som ble drept på Utøya. Vellet deltok i arbeidsgruppen som bestemte plasseringen av Nico Widerbergs minnesmerke på Kjørbo ved Sandvikselvens utløp. Vellet hadde flere møter med kommunen for å sikre at veien til minnesmerket fra Sandvika sentrum ble skikkelig farbar og skiltet, og at ansvaret for vedlikehold av veien blir tatt vare på av grunneier Entra og kommunen. Vellet tok initiativet til å diskutere med kommunen muligheten for å få plassert en benk som en del av minnesmerket og da vellet kom under vær med at tre bestevenniner av den avdøde Bærumsjenta var i ferd med samle inn penger til finansiering av en minnebenk på området, tilbød vellet seg å bidra til finansieringen.  Alle involverte arbeidet for at alt skulle være på plass før minnemarkeringen den 22. august 2014.

Den 22. august 2012 ble Nico Widerbergs 22. juli minnesmerke innviet på Kjørbo, mens den offisielle markering og innvielse av minnesmerket med benk fant sted 22. juli 2014. Vellet var da til stede på den offisielle åpningen og markeringen av minnestedet. Markeringen ble her ledet av Bærums ordfører og minnetaler ble holdt av familiemedlemmer, ordfører og de tre venninner, Birgitte, Anne og Fredrikke, som hadde stått for at minnebenken ble en integrert del av minnesmerket.

trevenninnerordforerminnesbenkminnesbenk2

 

Den 22. juli 2016 ble det holdt en 5-års minnemarkering hvor vellet var til stede

Krans ble nedlagt fra Kommunen og Støttegruppen kl. 10 22. juli og en markering ble arrangert om ettermiddagen samme dag av Bærum Arbeiderparti og Bærum AUF, representert henholdsvis av Bærum APs leder Kjell Maartmann-Moe og AUFs leder Johannes Kiese.  Varaordfører Ole Kristian Udnes deltok også på vegne av Kommunestyret, alle med hver sin markeringkranskranserminnesmarkering