brambani

Brambanimonument avduket

avduking-brambani

Sandvikas store industrigründer, Caspar Donato Brambani (1834–1906), er hedret med minnesmerke i form av en statue på Rådhustorget i Sandvika. Avdukingen fant sted lørdag 16. desember, med både ordfører Lisbeth Hammer Krog og kunstneren selv – Ellen Jacobsen på plass. Brambani var forretningsmann og industrigründer, og hans mange virksomheter i Sandvika i perioden 1870-1905 bidro mer enn noen andre til at Sandvika ble et industristed. I 1896 tok han dessuten initiativ til å stifte Sandvika Vel og var vellets første formann. Leder av kommunens Brambani-komité, Hjalmar Aass, er stolt over at Brambani nå endelig får heder og egen statue. – Brambani var den som egentlig skapte Sandvika. Jeg er glad for at han blir bedre kjent, sier Aass.

Les mer om Caspar Brambani