Evje skoles musikkorps fyller 100 år

Evje Skoles MusikkorpsVi har mottatt følgende gladmelding fra Skolekorpset på Evje skole i Sandvika

 Korpset ble stiftet den 5. mars 1913 og er dermed det eldste korpset i Akershus. 100-årsjubileet feires med konsert i april og festival i juni.

I dag er det rundt 60 skoleelever i korpset, og det er ingen ting å si på rekrutteringer. I år var det hele 13 spente aspiranter som fikk utdelt sitt første instrument, samtidig som det er åtte seniorer som har vært med i opptil ni år. Og alle gleder seg veldig til å feire at korpset fyller 100 på.

 

Konsert i konserthuset

Torsdag 18. april arrangerer Evje skoles musikkorps en heidundrende konsert hvor korpset blant annet skal urfremføre en marsj som er spesielt komponert for 100-årsjubileumet. Landets dyktigste trombonist, Tarjei W. Grimsby, er solist og dirigent Henriette Wie Flaig og drillinstruktør Kine Engen Høglid  og lover en storslagen musikalsk reise, en feiende flott drilloppvisning og jubileumsoverraskelser underveis.

Storkorpsfestival

Lørdag 8. juni arrangerer Evje skoles musikkorps festival for alle skolekorpsene i Bærum. Denne dagen blir Sandvika fylt av glade musikanter som marsjerer i gatene og spiller minikonserter på en rekke steder i sentrum. Festivalen avsluttes med felleskonsert og underholdning i byparken i Sandvika. Dette er samme dag som Sandvika vil feire 10 år som by.