Besøk Sandvika museum LofThe!

Besøk Sandvika museum LofThe!

Sandvikas eget museum, LofThe, ligger i «Huset midt imellom» i Løkkehaven.  Huset ble bygget i 1891 og var tidligere en del av småhusbebyggelsen på Løkketangen. Det lå i Broveien, populært kalt «Knivstikker’n».  På slutten av 1970-tallet ble hele dette karakteristiske trehusmiljøet revet for å gi plass for Løkketangen-senteret. Heldigvis ble dette huset merket, lagret og senere satt opp igjen i Løkkehaven.

Helt fra huset ble bygget, inneholdt det to små leiligheter, én i første etasje og én i andre. I 1. etasje er det nå keramikk-verksted og -utsalg. Leiligheten i 2. etasje ble åpnet som museum i 2013. Den er innredet som et hjem fra 1950-tallet med mange gjenstander å nikke gjenkjennende til. I tillegg til møbler og lignende, inneholder leiligheten bilder og informasjon fra Sandvikas historie. Museet drives av fire frivillige, og nå er det pyntet til jul.

Museet planlegger for tiden en utstilling om industri og arbeidsplasser i Sandvika og vil gjerne ha kontakt med alle som har historier å fortelle, eller interessante gjenstander, som de kan låne. Stikk gjerne innom i åpningstiden.

Sandvika museum LofThe ligger i Elias Smiths vei 5 i 2. etasje.

Åpent søndager kl. 1200 – 15.00.

Nå i førjulstiden har de åpent lørdager og søndager kl. 1200 – 1500.